Vem är då jag, som skriver allt detta och ska försöka hålla liv i denna blogg?

Jag är en bloggande, gymmande medelålders-man, pappa till tre älskade, underbara barn; Daniel, Amanda och Gabriel och till yrket
en kunskapsgirig  IT-pedagog.
me
Ja försöker hålla en positiv inställning till allt jag tar mig för och jag älskar att lära mig nya saker. Jag är intresserad av konst, historia, IT och mycket annat samt har ett växande antal gråa hårstrån på huvudet… Har jag fått höra ;-)

Sambo med min underbara ängel Sofia  och med det, även bonuspappa.


div-line

Mitt jobb, mitt jobb, mitt levebröd… Titeln på mitt yrke är IT-Pedagog vilket i praktiken innebär att överse, handha och utbilda lärare i all mjukvara och hårdvara som används i pedagogiskt syfte. about
Efter att ha jobbat på ett och samma företag inom vuxenutbildning i 13år och de senaste åren som ”Utvecklingschef IT-stöd” så bytte jag arbetsgivare, för en kort liten sejour som IT-coordinator på British Schools i Eskilstuna.
I augusti 2012 bytte jag arbetsgivare och kom närmare hemmet i Västerås. Jag jobbar nu mer som IT-pedagog i Hallstahammars kommun. Till denna tjänst hör sju skolor och ett ganska omfattande arbetsområde från mjukvara till lärplattform, till interaktiva tavlor till intern utbildning och mycket mer.

Jag brinner allra mest för kombinationen av IT-teknik, pedagogik, utbildning, webb, multimedia och sociala medier. Att hitta och leverera kombinationen av dessa både fysiskt och online för både optimal och stimulerande utbildning.

Jag har länge drömt om och har visioner och planer på ett eget företag där jag vill jobba och föreläsa inom IT-frågor, digitalt lärande, webben, sociala medier, WordPress, internetnärvaro, IT-strategier i skola och på företag, ITIL och bedriva IT utbildningar, både praktiska och strategiska utbildningar.
Besök vår växande planta till drömmen url STRAIGHTAHEAD →

Både av rent intresse och törst för kunskap och för jag vet vikten av att ha dokumenterade kunskaper så läser jag ett program på Dalarnas Högskola. Programmet Utveckling av eTjänster, 120 hp. url Läs om utbildningen här →


div-line

Min älskade  sambo och livskamrat. En underbar kvinna, glad, positiv och som ger mig glädje, kärlek, lugn och harmoni. Hon är min outtömliga källa av inspiration och kraft. I ♥ U My lovley angel
Med en kandidatexamen i handen och en stundande magisterexamen inom folkhälsovetenskap bara ett par bokstäver bort är hon välutbildad och mycket kunnig på sitt område. Hon brinner för frågor som rör hälsa och arbetsmiljö och anser personalens välbefinnande vara grunden för en bra arbetsinsats.

Jag är helt övertygad att en vacker dag landar hon på den arbetsplats hon varit ämnad för hela sitt liv, där hon får jobba för hälsa och miljö, för trivsel och glädje som verktyg för att skapa bra resultat. Hälsa och glädje är A och O.


div-line

Min älskade barn! Vad vore jag utan er? Fast omständigheterna ibland inte är de bästa, så glöm aldrig, jag älskar er utav hela mitt hjärta! Ni finns i mitt hjärta och mina tankar  My kids
Daniel, en levnadsglad kille med sin egen stil och sitt eget optimistiska sätt. Har ni jobb för en kille på strax över 20år med vana från butik, så maila gärna!

Amanda, min dotter med en förkärlek för hårfärger och för närvarande ett stort fan av Justin Beiber. Hon har en underbar förmåga att alltid få mig glad!

Gabriel, den yngste men den mest data-intresserade killen i barnaskaran. Det är nog bara en tidsfråga innan hans IT kunskaper är långt mer än mina :-)


div-line

Vad gör en man som jag på fritiden då? Jag är gärna med mina nära och kära. Min älskade kvinna  ger mig hela tiden inspiration, glädje och kärlek och vem vill vara utan det? intressen
Jag tycker väldigt mycket om att träna på gym! Jag kommer aldrig bli något XL muskelberg och det är inte heller mina ambitioner. Träningen ger mig både feel good känsla och den får mig fokuserad. Kort och gott så mår jag j***igt bra av att träna! Tränar på Friskis och Svettis och tycker det är mycket bra!

Älskar att träna tillsammans med min underbara kvinna  det är extra roligt!

Som ni kanske förstått så är jag mycket data och IT intresserad. Många timmar går på att fixa och trixa vid datorn för att lära mig nytt, för att blogga, för att designa och jobba med hemsidor. Gillar att jobba i Photoshop och tycker WordPress är suverän mjukvara. Jag skulle kunna skriva en bok om all IT jag tycker är kul, intressant, stimulerande och faschinerande but you get IT.

Och inte att förglömma, om ekonomi och tillfälle finns så älskar jag att resa. Man ska heller inte glömma att Sverige är väldigt, väldigt vackert och det finns mycket att se och uppleva här. Det är väldigt enkelt att bli hemmablind men Sverige är alldeles för vackert för att låta sig bli det!

places

Jag skulle gärna se mer av världen och är övertygad om många och härliga resor framöver. Likaså drömmer jag om att på ålderns-höst dra mig tillbaka med min älskade ängel  till ett litet vitkalkat hus på Karpathos med utsikt över Egeiska havet. Naturligtvis med en maxad bredbandsuppkoppling ;-)


div-line

Några avslutande ord om mig då, jag älskar att läsa och har svårt att uppge en enskild författare som min favorit. Jag läser allt från deckare till historia, från IT-böcker till biografier. music-film and books
För att nämna några författare och böcker som jag gillar. Jan Mårtenssons deckare om anti-hjälten, antikhandlaren John Kristian Homan. En helt oblodig deckare i kulturella och historiska miljöer.

Jag skrattade gott som ung åt Sven Hassels romaner om hans liv i en tysk straffbataljon under andra världskriget. En författare som knappast lär få Nobelpriset postumt.

Jag har läst många, om inte alla av Charles Bukowskis böcker om hans dekadenta alter ego Henry Chinaski. Läsvärt om ett tragi-komiskt livsöde.

Jag tyckte även mycket om Stieg Larssons böcker i Millennium serien, både som böcker och som filmer.

Jag skulle kunna nämna många fler men, Leif GW Persson, Lasse Wierup, Herman Lindqvist för att bara nämna ett fåtal.

Hade jag möjlighet hade jag ett eget bibliotek, vilket lugn för själen :-)

Jag har aldrig ansett mig vara någon stor film-fantast och går väldigt sällan på bio. Jag tänkte ändå delge er några av mina favoritfilmer.

 • Schindlers List. Vilken film! Liam Neeson, Ralph Fiennes och Ben Kingsley!!
 • Apocalypse Now. Känslan i filmen Martin Sheen ,men mest, Robert Duval!
 • Plutonen. Willem Dafoe gör en utmärkt roll likaså Charlie Sheen m.fl.
 • Stalingrad. Gripande och stark tysk film om slaget vid Stalingrad.
 • Seven. Bra film och utmärkt skådespeleri av Morgan Freeman.
 • Pulp Fiction. Samuel L Jackson och John Travolta gör det kanonbra.
 • End of Days. Gabriel Byrne som djävulen gör hela filmen!
 • Die Hard 3. En favorit i skådelsspelaren Jeremy Irons.
 • Arkiv X. Barnsligt förtjust i denna sci-fi . The truth is out there :-)

Som ni ser, allt från Schindlers List till amerikanska box-office-action i Die Hard. Jag är nog mer en person som tittar på Discovery Channel, TV4 Fakta och National Gepgraphics än på film. Det är jag i ett nötskal…

En sista lilla punkt jag tänkte ta upp innan sidan om mig får anses avklarad är musik. För vem kan klara sig utan musik? Även om min konsumtion av musik har minskat de senaste åren. Jag lyssnar absolut mest när jag är på gymet.

Här följer några av mina favorit band/musiker… Utan inbördes ordning :-)

 • Pink Floyd. Kan inte få nog av deras musik (inte de tidiga ”LSD” skivorna).
 • Fields of the Nephilm. Svårt att förklara, men det är min musik.
 • Motorhead. Har hängt med mig sedan tidiga tonåren.
 • Nick Cave and the Bad Seeds. Vacker, mollstämt och vilka texter…
 • The Walkabouts. Amerikansk mollstämt, mycket akustisk, känsla…
 • Sisters of Mercy. Kan omöjligt utelämna detta kult-förklarade band.
 • The Mission. Har gjort både en och två vackra, sköna, låtar.
 • Jonny Cash. Man in black, enough said.
 • U2. Ett band som jag i många år, förbisåg, det var dumt! Super bra!
 • Rammstein. Perfekt i lurarna på gymet, tillsammans med annan tysk NDH.
 • Social Distortion/Mike Ness När det ska vara hård rock’n roll.
 • Tiamat. Tungt, svenskt och vackert.
 • Mother Love Bone. Vilken röst den bortgångne Andrew Wood hade. RIP.

Nu känns det som att denna sida börjar närma sig sitt slut och det var väl på tiden. Det får räcka med 1393 ord för att beskriva mig själv :-)
En sida som denna bör man nog läsa igenom och uppdatera med jämna mellanrum, något jag inte gjort på väldigt länge, men bättre sent än aldrig!
_
/Jocke – mars 2014

Annonser