header image

Mitt livspussel är långt ifrån färdigbyggt men jag börjar skönja motivet. Utmaningen med livets pussel är att det inte kommer i en kartong med fast antal bitar och en bild av motivet på locket.

Jag har genom åren byggt små ”öar” av bitar som passat ihop och som bildat en väv och nu börjar det bilda en helhet. Mina barn är verkligen små öar i mitt pussel och jag älskar dem innerligt. Nu har resten av pusslet också tagit form och med min älskade ängel vid min sida, som stabiliteten och ramen till mitt pussel, jag älskar henne gränslöst

Genom åren har jag till och med använt ”våld” för att trycka ihop pusselbitar som uppenbarligen inte passat ihop. Jag har nu sansat mig, är mer harmonisk och kan med nya ögon och ett ny-funnet lugn plocka isär de felande bitarna och lägga pusslet rätt.

Frapino och min älskade

Vår nyaste familjemedlem, katten Frapino har på väldigt kort tid blivit social, det känns toppen! Från att trycka under soffan till att sova i sängen och utan betänkligheter sno min kudde, på några veckor! Det kallar jag att bli social :-)

Semester line

Att semestra med sina barn på en väldigt begränsad budget är inte alltid så lätt. Det är tur man har sin mor och far och kan spendera lite tid på landet. Lantlig miljö och några dags-turer är bättre än ingenting hoppas jag. Sedan tyckte min dotter Amanda att det är så kul att träffa sina yngre kusiner.

Vi försökte göra så gott vi kunde och gjorde det bästa, utav det lilla vi hade :-)

Valdermaren
Den lilla sjön Valdemaren i Södermanland. Vackert och naturskönt.

Vi passade på att bada i den lilla sjön Valdemaren som bara ligger ett stenkast bort från min mor och far. Jag kan inte påstå det var tropisk värme i vattnet!

barnen och kusin Adrian
Amanda med kusin Adrian och Gabriel som kalasar på glass hos farmor och farfar.

Vi semesterade som sagt i den sörmlädska idyllen och hade ”farmor och farfar” som utgångspunkt och därefter några utflykter. Man tager vad man haver :-)

semester
Jag, Amanda, Daniel och Gabriel i ett parti Monopol, inte all inclusive med ändå!

Dagarna kan bli långa på landet, speciellt om man är ”stadsbarn” men det kan vara både skönt för kropp och själ med dagar utan krav och måsten!

smultronstället
Lyxglassar alá lyx på Smultronstället i Söderköping. Ha tålamod, det är lång kö!

Jag har många gånger hört mor och far prata om Smultronstället i Söderköping. Om deras ”special glassar” och hur lång kö det är etc, etc.

När vi ändå skulle neråt Norrköping för att hälsa på lillebror och hans familj tog vi en tur till Söderköping. Det är oerhört vackert där, i alla fall på sommaren.
Vi passade på att besöka Smultronstället för en once in a lifetime glass :-)

barnen
Gabriel, Amanda och Daniel i Söderköping. En vacker, liten stad vid Göta Kanal.

Söderköping är likt Trosa, väldigt, väldigt vackert, i alla fall på sommaren som sagt. Jag har inte besökt någon av städerna på vintern men kan tänka mig att det inte är fullt så charmigt då… Men jag kanske är helt ute och seglar :-)

Göta kanal
Det är vackert vid Göta Kanal och mysigt runt slussen i Söderköping. Sommrigt :-)

Efter Söderköping vände vi norrut mot Norrköping och lite flanerande på stadens gator och torg samt ett besök hos min lillebror och hans familj. Norrköping är en fin stad tycker jag och spårvagnarna gör mycket till att stadsbilden blir så vacker. Synd det inte finns spårvagnar i Västerås…

solnedgång
Solnedgång över den sörmländska idyllen. En vacker avslutning på semestern.

Vår lilla mini semester avslutades där den började, på landet hos mor och far. Nu börjar mor och far bli till åren och orkar inte längre med alla åtaganden ett ställe på landet innebär, så vem vet, kanske var detta sista året vi kunde bo en vecka på landet under semestern. I alla fall hos mor och far.

På väg hem från semestern tog vi en liten tur via Örebro och upplevelsebadet Gustavsvik. Stoj och bad så det räcker för lång tid framöver :-)

logo

Från Gustavsvik finns inga foton och det beror på att det var bada och åka vattenruschekana för hela slanten i 4-5 timmar. Jag kan tala om att jag är skadad i strid efter det, med både blåmärken och skrapsår.
Det borde vara 30 års åldersgräns på äventyrsbad, man fick alltså inte bada där om man var över 30 år :-) Men vi hade kul och det är huvudsaken!

books line

Sedan sist jag bloggade har jag faktiskt hunnit mig igenom några böcker, och det är många fler som väntar. Här under följer tre korta recensioner av det jag läst den senaste tiden. Som sagt, kort och förhoppningsvis gott…

Julian Assange - memoarer är prostitution Julian Assange
Memoarer är prostitution

Första delen av boken är helt OK, man får följa med Julians minst sagt kring-flackande uppväxt.

Likaså inser man hur jobbigt det måste vara att flytta runt, vara på flykt, bo i kappsäck hela tiden. Jag undrar om han tycker det är värt det?

Sedan kan jag tycka att det blir lite mycket han mot världen i vissa delar, men det kanske är så?

Boken slutar tyvärr abrupt där jag tycker det börjar bli som intressantast.

Utdragen av dokument som Wikileaks släppt känns som en ren och skär utfyllnad av boken. Det hade räckt med att visa ett dokument och hänvisa till de övriga…


Julian Assanges memoarer får av mig: rating
Vill du läsa mer om boken så hittar du den här link Länk till boken på Adlibris →

divider

Mark Owen
Ingen lätt dag

Om man som jag, är lite intresserad av militärhistoria så kan jag rekomendera boken Ingen lätt dag av Mark Owen. Jag trodde att Navy SEAL var det ”bästa” man kunde vara i USA’s arme, men det fanns tydligen mer. DEVGRU som är en del av Navy SEALs.

Mark var en av elitsoldaterna i detta DEVGRU som var ansvariga för utförandet av operation Neptune Spear som gick ut på att ta tillfånga eller döda Usama Bin Laden. Alla vet ju hur det gick med detta och nu kan du följa deras väg i boken Ingen lätt dag.

Boken är hyfsat lättläst och skriven på ett sätt som gör att man inte behöver vara speciellt insatt i militära termer för att förstå.
_
_
Mark Owen - Ingen lätt dag

Jag ger boken Ingen lätt dag av Mark Owen: 3 stars
Köp eller läs mer om boken här link Länk till boken på Adlibris →

divider

Marcus Birro - Att leva och dö som Joe Strummer Marcus Birro
Att leva och dö som Joe Strummer

Ytterligare en helt suverän bok av Marcus Birro! Jag är inte uppvuxen i Göteborg och har inte varit där speciellt ofta, men det han skriver om, sena åttiotalet och tidiga nittiotalet känner jag igen till stora delar från min egen hemstad.

Språket, musiken, banden, stilen och attityden gör för mig att igenkänningsfaktorn är väldigt stor. Jag tror att det är mycket det, som gör att jag gillar Marcus böcker så mycket.
Sedan skriver han på ett sätt som passar mig.

Om du är en gammal goth/punk/rocker som växte upp i slutet av åttiotalet och början på nittiotalet, som hängde på stadens krogar och svartklubbar, kommer du känna igen dig!


Att leva och dö som Joe Strummer av Marcus Birro, får av mig: rating
link Boken hittar du bland annat på Adlibris →

Man skulle kunna tro jag är sponsrad av Adlibris men så är inte fallet, det var bara enkelt att länka böckerna till ett och samma ställe, men skulle någon ansvarig på Adlibris läsa detta så kan ni ju alltid få sponsra mig på böcker!
Jag tackar hjärtligt och allra ödmjukast Adlibris på förhand för sponsringen :-)

gym line

Träningen har varit ganska oregelbunden senaste veckorna, men ändå hyfsat OK. Semesterstängt på mitt ”vanliga” gym gjorde att det endast vart två pass under en vecka, då på Friskis och Svettis på Rocklunda.

Det är OK på Rcoklunda men jag känner mig mer hemma på Friskis och Svettis på Björnövägen. Varför vet jag inte, men så är det i alla fall.
Å andra sidan så var jag och min älskade ♥ ut och sprang spåret, fem gånger på en vecka!!!2,6 Km * 5, det trodde jag nog aldrig skulle hända, men man ska aldrig upphöra att förvånas och förundras :-)

Sedan följde som sagt en vecka på landet hos min mor och far tillsammans med barnen, vilket gjort att jag mer eller mindre ofrivilligt tagit en vilovecka från motionerandet. Det är ont om gym på landsbygden…

Runkeeper
En 2,5 Km promenad med barnen runt i bygden fick fungera som motion :-)

Det vart några korta promenader och istället lite hederligt ”lant-arbete” :-)
Jag siktar dock på att snart vara igång igen, på både gym och i motionsspåret.

Video line

Jag fortsätter enträget detta pusslande med video. Jag har inte lagt ner en minut till på att kolla upp redigeringsprogram då det inte funnits tid eller ork till just detta. Jag kör helt enkelt vidare med Iphone, Bambuser och YouTube.

Det var veckans video för denna gång. Jag hoppas någon fann nöje i den… Även fast dessa videos inte fyller något större syfte för stunden så fortsätter jag med dem. Övning ger färdighet sägs det och färdigheter är ju bra :-)

end line

Jag fortsätter att bygga mitt livs-pussel, sakta men säkert och med stadig hand och tillsammans med min älskade ängel 

Något jag upptäckt, eller snarare har jag väl alltid vetat om det, men som jag inser jag måste jobba mer med, är att hantera motgångar! När en sak tycks vara solklar och jag sedan får ”kontra order” och saker inte alls är så klara som jag ansett det varit, så blir jag lätt sur, lättirriterad, avig…
Det tar ju bara på krafterna och det helt i onödan! Fokus på det positiva!!!

Längtar redan efter nästa semestervecka som infaller vecka 33, om allt går enligt planerna… Efter det börjar ett nytt kapitel och nya pusselbitar ska läggas, men till det återkommer jag i ett senare blogginlägg.

Återigen fokus på det positiva… Fokus på det positiva! Igen och igen!

”When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile” /Okänd

icon

Annonser