header image

Ibland känns det som man befinner sig i ingenmansland, eller rent utav bakom fiendens linjer. Att som en krypskytt, kamouflerat, vänta och blida sin tid.
Nu har jag inget mål i siktet eller på kornet för att elliminera, utan liknelsen är endast i den outtröttliga förmågan att stilla vänta på sin tid.

Fast istället för krig… Diplomati är bättre än konflikt. Argumentera mot det ni!

Ängsö 6-7

Delar av detta inlägg bloggar jag från klipporna på Ängsö. Faktum är att det bloggas analogt med papper och penna. Just papper och penna kan vara ett skönt avbrott från dator, Ipad eller annan digital teknik. Sedan kan jag i lugn och ro föra in det i blogginlägget när och där det passar :-)

Almedalen line

Undrar om jag börjar bli till åren? Förr ville jag till Roskilde festivalen och Swedish Bike Meet, nu skulle jag velat ha varit i Almedalen…
Är det personlig utveckling eller personligt förfall *haha*

Jag tror och tycker att dessa tal, seminarier och möten i Almedalen verkar mycket intressanta. Jag brinner ju för IT-pedagogiska-utvecklingsfrågor.
Så skolfrågor, i de former av hur man kombinerar dagens och framtidens teknik med pedagogik och lusten att lära, är för mig intressanta.
Naturligtvis finns det många andra intressanta frågor om vårt samhälle, men brinner just extra mycket för detta med IT, utveckling, skola och lära.

Jag måste faktiskt säga att jag tyckte Jan Björklunds tal var bra. Jag har länge hängt upp mig på Jan Björklund för han verkat så självgod och kaxig, men jag kanske har fel. Något i hans utstrålning har fått mig att tycka det förmodligen. Sedan är det väl ett och annat uttalande och ett och annat beslut han gjort som utbildningsminister som jag inte sympatiserar med.

Usch vad politisk jag vart, jag tar inget parti för något parti i detta skede, då jag helt ärligt är för dåligt påläst. Till nästa år och kommande val ska jag vara mer påläst. Tidigare har jag röstat mycket baserat på ett partis inställning till en viss fråga, mer än att vara insatt i ett bredare perspektiv. Visst har jag massor av åsikter om hur saker bör skötas och det är mer höger än vänster så mycket kan jag säga, men jag bör läsa på betydligt inför kommande val!

Powermeet line

Västerås största event och det som faktiskt sätter Västerås på världskartan är Power Meet, som under dagarna fyra är en enda lång konvoj av raggarbilar.

När jag skriver detta så är det söndag och alla dessa bilar ska så sakta börja rulla hemåt. Powet Meet brukar dela Västerås befolkning i två olika läger, de som är för evenemanget och de som är emot.

Power Meet 2013

Personligen är jag på ”för” sidan. Inte för att jag är överdrivet intresserad av amerikanska bilar eller gillar raggare speciellt, men det är ett evenemang som verkligen drar folk och det blir en folkfest utan dess like.
Både för boende i och omkring Västerås och för alla besökare till Power Meet.

Som med alla evenemang har det naturligtvis sina baksidor med fylla, bråk, nedskräpning och allsköns illa beteende. Likväl tycker jag det positiva överglänser det negativa. Inte bara för alla deltagare utan även för näringslivet i hela regionen. Alla hotell, vandrarhem, campingar, restauranger, mackar och alla som tjänar extra mycket under detta evenemang.

Books
När jag skriver detta är jag ännu inte klar med boken ”Julian Assange – memoarer är prostitution”, men efter den så väntar boken, ”Ingen lätt dag” av Mark Owen. Boken handlar specialstyrkan som dödade Usama Bin Laden.

No easy day

Jag kan inte förklara varför jag finner det så intressant och fascinerande att läsa om krigshistoria? Någonting i det militaristiska gör det för mig intressant.

Jag är emot allt vad krig heter och allt vad lidande och elände det för med sig, ändå finns ett intresse för att läsa om det. Jag tror det bottnar i den militäriska enhetligheten, symmetri, tanken för ordning och reda, planering och design. Allt detta väver ihop intresset! Från svenska stormaktstiden till dags dato.

Jag skriver så här;
fast kamouflage för sina olika ändamål, är skapta för att gömma och vara oregelbundet i sin färg och form så finns ändå ett stort mått av mänskligt skapad symmetri bakom… Vart ni något klokare? Nehepp, inte det :-D

Catline
En term som kanske mest förknippas med första världskriget och slagen i skyttegravarna där. Ett citat från Wikipedia säger:

”Utnötningskrig är en form av krigföring där de krigförande parterna är så jämstarka att avgörandet endast kan nås genom en utdragen och ömsesidig utnötning av deras resurser där vinnaren blir den med störst reserver”

Man kan säga att detta pågår för stunden mellan oss och katten Frapino :-)

Frapino

Katten Frapino håller sig fortfarande gömd och ”nergrävd” under soffan. Förmodligen känner ” hon” sig som fångad bakom fiendens linjer, men med diplomati, tillmötesgående, kompromisser och en och annan muta i form av Phildadelphia-ost börjar katten Frapino visa en mer social och orädd sida.
Jag tror det finns hopp för att hon ska bli en riktig mys-katt med tiden :-)

Veckans video line

Jag hade ju kunnat hålla mig till terminologin i detta inlägg och kalla detta för krigsfilm, videovåld eller nåt annat ”fyndigt”, men jag strutar helt enkelt i det!

Även denna gång via Bambuser på Iphone and upload to YouTube. Jag har laddat ner demoversionen av Pinnacle Studio 16, men något fel med Direct X vid installation och jag hade inte orken att felsöka en söndagskväll…
Så enkelheten fick gå före design och bling, bling, och andra effekter :-)

Gymline

Naturen har använt biologisk-krigsföring mot mig och gett mig någon form av sommar-förkylning. Jag har under en vecka kännt mig både matt, trött och dåsig, i både kropp och knopp. I och med detta har träningen inte blivit speciellt omfattande eller intensiv och det känns ju inge vidare…

En kul och positiv sak, om än larvig och helt meningslös, mitt i mattheten fick jag en liten ”utmärkelse” via appen Foursqare som jag har på min Iphone.

gym badge

Även om innebörden av en sådan liten meningslös sak som en utmärkelse på en app, så visar den ju på att det varit kontinuitet i gym-besöken iallafall :-)

Nåväl, det är bara att bita ihop och hoppas sommar-bacillen försvinner fortare än kvickt och att jag snart kan köra för fullt igen, för något som börjat infinna sig är en känsla av ”dåligt samvete” om jag inte varit på gymet och tränat tillräckligt mycket under en tid… En ovan men ändock trivsam känsla!

Endline

Nu sluter jag fred med detta inlägg och lämnar det bakom mig för framtida historiker att bedöma. Kanske någon historiker rotar fram detta inlägg om hundra år och undrar vad det gick för underliga människor lösa då?

Redan så här i slutet på inlägget måste jag dock revidera historien… Katten Frapino visar snabba framsteg iden sociala utvecklingen och börjar bli riktigt modig och social! Kunde hon sedan sluta låta som en trasig badanka så…

Även de dagar mina mungipor inte pekar uppåt, älskar jag dig min ängel 
Du ger mig liv, glöd, energi, kraft och en gränslös kärlek, jag älskar dig evigt 

”An eye for an eye only ends up making the whole world blind”
/ Mahatma Gandhi

fred

Annonser