En rubrik så god som någon! Nu hade den ingen specifik innebörd för mig idag förutom att det är fredag… och det är ju alltid trevligt förståss!
Naturligvis älskar jag min fru och mina barn… Men det gör jag alla dagar, inte bara fredagar. Utöver det är det väl också en titel på en låt med The Cure. Ett band jag aldrig fastnat för… Måste säga dom har en extremt fjollig sångare! Det vore spänannde att se en duett mellan sångaren i The Cure och sångaren i Manowar… Förmodligen skulle det bli historiens fjolligaste grottmänniskor… Min dotter har dock fastnat för låten ”Friday i’m in love” (eller vad den korrekta titeln nu är), detta för det verkar vara ett ledmotiv i en svensk TV serie som jag aldrig kommer ihåg titeln på. Dock vill jag som självutnämnd estet säga att bassisten Simon Gallup (tror jag han heter) har spelat på det av mig ansett vara den snyggaste basen någonsin gjord… En Epiphone Jack Casady. Åtmindstånde tror jag att det är en sådan. Någon bass playing freak får väl tillrättavisa mig om jag har fel… Nåväl nog om detta!

The usual stuff…
Mycket nöjd med mig själv att jag faktiskt även denna dag kom upp 05:45 och åkte till gymet. Återigen tog jag den mindre kulinariska ”pre trainer” drinken NO-Xplode innan… Träningen gick hyfat bra men det känns att min rygg inte är vad den borde vara… Gjorde nån extra tokig rörelse idag så jag fick känningar även mellan skulderbladen… Sicken vekling man är *hahaha*. Nu blir det i alla fall en träningsfri helg! Möjligtvis om man åker och simmar med barnen för att försöka mjuka upp ryggen lite. Träningen får 3,5 stjärnor… 3 för själva träningen och en halv för att jag återigen lyckads peta mig upp denna okristliga tid 05:45…

När väl min burk med NO-Xplode är slut ska jag faktiskt testa en annan sort vid namn Rage Extreme. Det är också en ”pre trainer” drink som ska hålla fokus och pump bättre. Kanske placebo, vem vet. Men fungerar det för en individ så why not. Om du skulle vara intresserad så läs om det på Gymgrossistens hemsida… [ Rage Extreme → ]

När väl träningen var avklarad var det dock bara att vända hemåt igen, junior hade feber så jag jobbade hemma idag. Tur man har möjligheten att göra så! Det underlättar både jobb och familjeliv oerhört! Ett mycket generöst företag på det sättet, en frihet under ansvar som jag tror få har i samma utsträckning! Lite Coka Cola och WII så känner han sig i alla fall lite bättre… Hoppas det går över fort… Ett skit att behöva bli sjuk en fredag.

Som jag tänke för mig själv i lumpen under ”växelvis framryckning med skarp ammunition”… Ska jag bli skjuten i lumpen av nån dåre med AK4 eller KSP kan det väl hända en måndag… Inte en fredag!

Om studiers vara eller icka vara…
Även om mina studier går smärtsamt sakta framåt så går dom framåt. Knappt mätbart för stunden men man får försöka vara nöjd med det lilla. Läste igår kväll klart en PDF fil om SOA. ”The business of SOA – Evolving an agile enteprise with Service Oriented Architecture”. Den var inte lätt att förstå kan jag säga, och då är min engelska mer än hyggligt bra! Jag ska försöka hitta mer ”lämplig” litteratur/information om SOA inför examination 2 i kursen Mjuk Infrastruktur. Men trängen vinner, så jag matade mig igenom PDF’en i allafall. Bara att ge sig på nästa PDF fil.

Hann även läsa ytterligare ett kapitel i ”Seminarieboken”, som handlade om att skriva uppsatser kort och gott. Rubriker, underrubriker, listor, källhänvisning enlig Oxfordsystemet eller Harvardsystemet, hur man citerar korrekt och huvida man man bör använda punkter i förkortningar… Bara att lära sig ”Svenska skrivregler” uppenbarligen. Jag måste rannsaka mig själv i hur mycket jobb jag kan lägga ner på att lära mig skirva rätt och riktigt innan jag ens börjar skriva på examinationen… Two steps forward one step back.
Notera dock att jag idag har någon form av underrubriker… Visst vart det väl lättläst *haha*

Jobb, jobb och ännu mer jobb…
Både jag och frun jobbar ofta och mycket. Som tur är kan vi ofta ”kompa” varandra. En lyckas vara hemma medans den andre jobbar och vice versa. Tråkigt för oss men bra för barnen och det är ju det viktiga. Jag och frun har ju ålderns höst på oss att vara tillsammans *hahaha*… Skämt å sido, jag hoppas verkligen vi kan få både råd och tid att åka till Berlin under augusti i år. Om än bara en 4 dagars. Torsdag till fredag… Min kära fru är lika bra på att säga nej till jobb som jag är, d.v.s. man tackar ja och biter ihop. Det har ju naturligtvis både för och nackdelar. Ekonomiskt är det ju bra, men rent socialt är det ju mindre bra. Vi har dock pratat om att försöka trappa ner på ”extra jobb”… Det är ju slitsamt rent mentalt också… Men just ikväll jobbar frun, men nästa gång kanske det blir ett nej! Även barnen skulle nog uppskatta om vi var mer hemma tillsammans. Men de få extra sikiner man får in är ju bra att ha… Kanske till Berlin!

Är böjd att böja mig för Apple…
Jag har genom åren haft många, många mobiltelefoner… Av dessa ett flertal olika smart phones, från Samsung I300 med hårddisk, till en HP IPAQ 610C till Sony Ericson Xperia… Men ingen telefon har fungerat bättre, varit enklare än min iPhone… And god knows… I’m a PC preacher!
Är så fruktansvärt sugen på en iPad läsplatta. Nu har den inte kommit till Sverige ännu och det finns en del kritik att läsa om just iPaden. Att antennen för WiFi skulle vara för ”svag” mm. Det är nog bara barnsjukdomar. Tänk om alla fel som finns i PC världen skulle hamna på Aftonbladets ”Pryl site”… Då hann dom aldrig skriva om annat än ”critical updates for Windows”… Hur som helst, har inget val än att avvakta då iPaden inte finns i Sverige ännu. Men känner jag mig själv rätt så kommer det bli en sådan framöver. Om det sedan fanns multitasking på dessa vore det ju suveränt. Kanske kommer det en app för just det?


Vilken skönhet för en tech freak! En vacker dag så…version number 2.x!

… And by the way – A Harley 4 sale…
Frugan har tröttnat lite på HD åkande! Alla kan vi inte tycka exakt likadant. Hon har nu bestämt sig för att vi ska sätta ut hennes 91 Harley Davidson 883 Sportster till försäljning! Antalet mil ska jag pallra mig ner i garaget och titta på! Sizzy, pakethållare och nyfixade sadelväskor av en körsnär… Förra sommaren byttes det cylinderfotspackningar och topplockspackningar! Inga insatser dock, så några hundralappar måste investeras i ”besiktningsinsatser” till piporna… Det är en Harley Davidson och den låter så också!
No F ******G bambu crap!


43.000 med marginell prutmån… No penpals wanted!

Denna pärla kommer snart tillsammans mer mer info och fler bilder finnas på Blocket. Men om du läser det här och är intresserad så…”du såg det här först”… En pärla som bara är att starta och åka!

Nä hepp… skrivit mycket nog eller..? Ska läsa lite om Bryssel… For a reason!

Annonser